Het ontstaan van HiPR

Het ontstaan van HiPR

De oprichters van HiPR hadden in 2019 allebei een interim-opdracht bij dezelfde opdrachtgever. Tijdens dagelijkse lunchwandelingen werd over van alles gesproken. Een vriendschap en een gezamenlijke passie voor ondernemen was geboren.  

Een van de meest terugkerende onderwerpen tijdens deze wandelingen was de huidige vorm van detacherings- en opleidingsbureaus. Het lijkt of de meeste van dit soort bureaus  als doel hebben in een korte tijd zo veel mogelijk geld te verdienen, vaak bestemd voor de eigenaren zelf. Daarnaast is er niet altijd een maatschappelijk verantwoorde visie te ontdekken. En dat terwijl zo veel professionals samen een enorme schat aan kennis, positieve energie en netwerk met zich meebrengen. Hoeveel dingen zou je samen kunnen veranderen en bereiken? Dit moet anders kunnen!

De strategie en het businessmodel voor een netwerkorganisatie werd verder gefinetuned. Het moest een model worden met voldoende cashflow, met echte doelen die ook iets toevoegen voor professionals, klanten, de wereld en de maatschappij. En zo ontstond HiPR.

HiPR staat voor Happy Improving People & Results. Dit zijn de woorden die volgens ons dé kern van een organisatie of netwerk van professionals vormt. De letters maken bij elkaar ook een kwinkslag naar de hippies uit de jaren 60. Bij de hippies stond authenticiteit centraal, geloofde men in vrede en gelijkheid en was er positieve aandacht voor onnodige regels. De leefwijze van de hippie was gericht op vrijheid, spontaniteit, creativiteit, plezier en het welzijn van de omgeving en maatschappij.

Wij geloven ook in vrijheid, creativiteit, gelijkheid, coaching en inspiratie tot het mooier maken van de wereld. Maar resultaten zijn voor HiPR net zo belangrijk. Het één creëert het ander en vice versa. Wij geloven erin dat je, juist door het maken van keuzes, je én vrijheid én maximaal resultaat kunt behalen.

Ben jij ook HiPR?