Arjan, welke resultaten heb je de afgelopen jaren behaald? 
Als bedrijfseconoom heb ik bij Siemens de debiteurenstand met 2 M verlaagd. Als algemeen en financieel vestigingsmanager bij de importeur van Liebherr heb ik de vestiging weer winstgevend gemaakt door de cashflow te verhogen, herinrichting van de vestiging en een reorganisatie met een daling van 3,5 fte te realiseren. Als teamleider bij CZ heb ik een CRM systeem en een customer journey geïmplementeerd, een zelfsturend team gecreëerd, de klanttevredenheid laten stijgen van een 7,9 naar een 8,4 en alle kpi’s behaald. Bij de grootste wasstraat van Nederland van ANAC heb ik als vestigingsmanager de klanttevredenheid laten stijgen van een 6,2 naar een 8,6. Bij de klantenservice van de Rabobank heb ik als teamcoach met het team alle kpi’s behaald die werden gesteld.

Waar ben je (zakelijk gezien) het meest trots op?
Het opstarten van HIPR samen met Barry maakt mij enorm trots. Het is een nieuw soort organisatie die de wereld meer geeft dan neemt.

Wat is (zakelijk gezien) jouw meerwaarde?  
Ik zoek naar onderliggende verbanden. Over het algemeen is er namelijk nooit één oorzaak van het probleem. Het gaat meestal om een combinatie van factoren die op elkaar inwerken. Door een bovengemiddeld creatief en analytisch vermogen bedenk ik ( échte!) originele oplossingen voor jouw organisatie. Ik adviseer je niet alleen, maar los daadwerkelijk de problemen voor de korte en lange termijn (samen met jou!) op. Ik vind het fascinerend waarom het ene bedrijf goed loopt en het andere bedrijf failliet gaat. Of waarom de ene mens groeit en zijn of haar dromen najaagt en de ander niet. Door deze interesse in mens en organisatie heb ik veel managementboeken gelezen. In combinatie met mijn ervaring in managementfuncties kom ik daardoor tot snelle resultaten.

Ik leg makkelijk contact, win snel vertrouwen en heb een goed gevoel voor humor (al zeg ik het zelf). Hierdoor krijg ik collega’s mee in verandering en breng ik draagkracht voor nieuwe ideeën. Ook ben ik in staat om medewerkers te coachen en noemen oud collega’s mij een enthousiaste collega waarmee ze open durven te praten. Ik zoek continu mogelijkheden om de klant- en organisatiewaarde te verhogen. Delegeren zonder grip op het geheel te verliezen vind ik daarom vanzelfsprekend.

Waar krijg je energie van? 
Ik krijg energie van uitdagende situaties die met veel puzzelwerk opgelost kunnen worden en samenwerken met allerlei soorten mensen maakt. Een combinatie van beiden maakt dat ik begin te wrijven in mijn handen. In het verlengde daarvan ligt mijn interesse dan ook bij innovatie, strategie, en analyse.

Wat is jouw grootste droom of wens?
Dat in 2025 meer mensen in Europa boven de armoedegrens leven en we hierin een klimaat neutrale maatschappij hebben opgebouwd.