Verzuimbegeleiding

Verzuimbegeleiding

HiPR ondersteunt bij verzuimbegeleiding. Onze coaches hebben jarenlange ervaring en laten zich regelmatig bijscholen. Hierdoor zijn ze altijd op de hoogte van de actuele regelgeving.

Onze professionals zijn experts op het gebied van:
– Casemanagement;
– Begeleiding bij een burn-out;
– 2e spoor bij re-integratie;
– Check re-integratieverplichtingendossier WIA.

Casemanagement.
Hierbij leggen wij de focus op het begeleiden en adviseren bij individuele dossiers. De Casemanager coördineert wanneer je welke actie moet ondernemen. Daarnaast fungeert deze als een vriendelijke stok achter de deur zodat je voldoet aan de doorlooptijden en de regelgeving volgens de werkwijzer Poortwachter.

Begeleiding bij een burn-out.
Niemand wil langdurig verzuimen. Toch ervaren we vaak dat het lastig is voor een medewerker om zelfstandig uren op te bouwen, zonder terugval.

Door onze ervaring en het daarop ontwikkelde stappenplan zijn wij in staat om het herstel vanuit een burn-out, een depressie en/of angststoornissen aanzienlijk te versnellen. Een stappenplan geeft rust en het vertrouwen. En juist dat is noodzakelijk om te kunnen beginnen aan het herstel.

In het stappenplan zijn zelfinzicht, inspanning en ontspanning de belangrijkste variabelen. We begeleiden de medewerker met zijn of haar dagelijkse invulling van in- en ontspanning waardoor deze merkbare verbetering ervaart. Daarbij wordt de medewerker gecoacht op zijn of haar vaardigheden.

Als de medewerker zichtbaar groeit in het herstel wordt de inspanning exponentieel opgebouwd waardoor de medewerker uiteindelijk snel en duurzaam hersteld.

2e spoor bij re-integratie.
De begeleiding van de langdurig zieke werknemer richt zich op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Onze spoor 2 trajecten worden geheel conform UWV-richtlijnen uitgevoerd.

Tijdens het spoor 2 traject worden er tussentijdse evaluatierapportages aangeleverd en aan het einde van het traject een eindrapportage. Er is minimaal driewekelijks contact met de medewerker.

Check re-integratieverplichtingendossier WIA.
Heb je zelf het verzuimdossier samengesteld? Twijfel je of je aan alle eisen voldoet? Vraag op tijd naar onze WIA Check en voorkom loon-sanctie.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Ons telefoonnummer is (085) 064 58 38. Mailen kan ook. Ons emailadres is info@hipr.eu.