Community Manager “Keep On Learning”

ZZP
Noord-Brabant
Geplaatst 4 jaar geleden

Voor een gemeente in het oosten van de provincie Noord-Brabant zijn we op zoek naar een Community Manager “Keep On Learning”.  

WAAR GA JE WERKEN ? 

Noordoost Brabant Werkt is het programma en netwerk van de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant. Doel is een veerkrachtige arbeidsmarkt met wendbare en weerbare mensen en organisaties. Een arbeidsmarkt die minder gevoelig is voor conjunctuurschommelingen en waarin alle mensen hun talenten benutten, zich blijven ontwikkelen en kunnen meedoen. Dit doen we samen met werkgevers, onderwijsinstellingen, sociale partners en overheden. 

Rode draad in het programma 2020-2030 is leven lang ontwikkelen, oftewel Keep on Learning. Leven lang ontwikkelen is een belangrijke voorwaarde om flexibel te kunnen blijven inspelen op de steeds veranderende arbeidsmarkt. Ons doel is dat Keep on Learning in het DNA van mensen en organisaties in de regio Noordoost-Brabant komt. Leven lang ontwikkelen wordt het nieuwe normaal. We hebben hiervoor een regionale aanpak ontwikkeld met een bewustwordingscampagne ‘Keep on Learning’. De huidige crisis op de arbeidsmarkt als gevolg van de coronapandemie brengt extra uitdagingen met zich mee. Om het gedachtengoed van Keep on Learning te verspreiden en impact te genereren, gaan we de slag met een Keep on Learning community. Voor deze community zoeken wij een community manager voor 16 tot 24 uur per week tot medio 2021, met mogelijkheden tot verlenging naar 2022 en daarna. 

WAT GA JIJ DOEN? 

Er is een community strategie opgesteld met aanpak en doelstellingen. In de bijlage wat onderdelen uit de strategie op hoofdlijnen. Een kopgroep, bestaande uit circa 10 enthousiaste werkgevers en vertegenwoordigers van onderwijs en gemeenten, staat in de startblokken om ermee aan de slag te gaan. De community manager is verantwoordelijk voor de uitvoering van de community strategie. Hij/zij ondersteunt enerzijds de kopgroep en anderzijds de rest van de community en brengt zo mede een beweging op gang in de regio, die het leer- en ontwikkelvirus verspreidt. 

Als community manager ben je verantwoordelijk voor het behalen van de strategiedoelen van de Keep on Learning community via een breed scala aan online en offline activiteiten. Dit zijn je werkzaamheden: 

  • Coördinatie en advisering van de activiteiten, die nodig zijn voor de uitvoering van de strategie, bijvoorbeeld het toewijzen van rollen, invoeren van werkafspraken, acties rondom sfeer en cultuur en agendabeheer; 
  • Ondersteuning van initiatieven en activiteiten van de koplopergroep; 
  • Advies over en ontwikkeling van communicatiemiddelen, zoals online platform, bijeenkomsten, social media en nieuwsbrief; 
  • Beheer van deze middelen, bijvoorbeeld volgens een communicatiekalender; 
  • Ontwikkeling en uitvoering van een contentstrategie op basis van middelen, thema’s en fase community; 
  • Benutten van de structuren en initiatieven die er zijn in de regio, zoals de MKB brede aanpak, voor het doel van de community; 
  • Organisatie van en leiding geven aan bijeenkomsten (inspiratiesessies, werksessies.  
WAT NEEM JE MEE? 
  • Je hebt het HIPR-DNA
  • Je bent een enthousiaste, energieke en praktisch ingestelde netwerker die de community naar een hoger plan tilt, zodat deze echt gaat werken voor mensen en organisaties in Noordoost-Brabant;
  • Je bent verbindend en analytisch; 
  • Je beschikt over goede coördinatie-, advies- en organisatievaardigheden;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je hebt een uitstekend gevoel voor verhoudingen en sensitiviteit voor sfeer en behoeften van community leden met verschillende achtergronden (o.a. werkgevers, bestuurders, opleiders, overheden);
  • Je hebt kennis van en ervaring met online en offline communicatiemiddelen;
  • Je werkt zelfstandig en resultaatgericht;
  • Je kan zowel strategisch, tactisch als uitvoerend werken;
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd op het thema leven lang ontwikkelen (Keep on Learning).

HARDE EISEN:  (Als je aan één van deze punten niet voldoet, heeft het geen zin om te reageren. Dit geldt niet voor onze partners.) 

  • Je hebt een WO-opleiding, in bijvoorbeeld communicatie of organisatie; 
  • Je hebt ervaring met ontwikkeling en advies m.b.t. breed scala aan online en offline communicatiemiddelen;
  • Je hebt ervaring met verbinden en coördineren van werkzaamheden over breed scala aan mensen;
  • Je hebt ervaring met het werken met diverse samengestelde netwerken;
  • Je hebt ervaring in communitymanagement en met leren en ontwikkelen.
WIE ZIJN WIJ? 

HIPR is een organisatie met (interim) professionals die meer willen dan alleen opdrachten binnenhalen en afronden. Wij willen iets betekenen voor de wereld en maatschappij. Zo sparen we per opdracht voor een gratis project of adviesrapport bij opdrachtgevers of voor een maatschappelijk project. 

Met een slim businessmodel zorgen we voor een hoge omzet en lage kosten. We maken geen onnodige kosten en kunnen een hoger tarief vragen omdat we de juiste professional op de juiste plek plaatsen. We weten namelijk precies wie onze professionals zijn omdat we actief in hen investeren via een continu persoonlijk leiderschapstraject.  

BEN JIJ HIPR? 

Mail je CV en motivatie naar solliciteren@hipr.eu. We zijn niet van hele lange sollicitatiebrieven dus houd het lekker kort en vooral eerlijk en duidelijk. Een filmpje waarin jij je voorstelt, vinden we nog leuker. Je kunt natuurlijk ook onderstaand formulier invullen. Dat is nog sneller! 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiters. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer (085) 064 58 38. 

Vacature eigenschappen

TypeZZP
ContractParttime (16 tot 24 uur)
LocatieNoord-Brabant
Sluitingsdatum vacature23-06-2020
Tarief€ 69 - € 75
Startdatum15-08-2020
Einddatum30-06-2021
Mogelijke verlenging?Ja, 2 x 12 maanden

Solliciteer online

Een geldig e-mailadres is verplicht.